keskiviikko 23. toukokuuta 2012

MINÄ HALUAN KOTIIN

....no en oikeesti noin jyrkästi, mut just nyt tällä sekuntilla iski semmonen suoranainen ketutus päälle. Yhtenä tavoitteena vaihtoon lähtiessä oli päästä eroon neuroottisuudesta ja stressaamisesta, mut ei se tapahdukaan ehkä ihan niin nopeesti ku toivois.

Oon suoriutunut todella kehnosti kouluhommista täällä. Tai siis sanotaanko, että jos tämmösiä leikkikursseja ois Suomessa, niin arvosanojen tulis olla parasta A-luokkaa. Tänään saatoin mahdollisesti feilata 2op:n Czech Culture-kurssin, lähinnä omaa laiskuuttani. Tosin kurssin järjestelyt ja aiheet ei kyllä myöskään vastannu mun odotuksia millään lailla, mistä johtuen menin melko asennevammaisesti luennolle ja kokeeseen tänä aamuna. Jos pääsen kokeen läpi, pitää vielä kirjoittaa viiden sivun essee, koska oon ollu poissa yhden kerran liikaa (eli kaks kertaa). Jos en pääse koetta läpi niin 2 helvetin helppoa opintopistettä meni sitte siinä niin että humps vaan. Myös elokuvakurssin kokonaisarvosana jäi naurettavan huonoks, lähinnä oman epäaktiivisuuteni ja ECES-kurssien tiukan poissaolosäännösten takia. Oli kuitenki tosi vaikee olla vihainen tohtorille tai edes itelleni, koska tohtori sähköpostissaan pahoitteli arvosanaa ja toivotteli mulla kovasti kaikkea hyvää elämässä...
En ois ikinä uskonu, että kaipaisin oman suomalaisen opinahjoni systeemeitä ja tyyliä jakaa arvosanoja ja opintopisteitä näin kovasti. Siellä sentään tullaan vähän enemmän vastaan ja ollaan loogisia. Tosin alusta astihan mä otin tän vaihtoon lähtemisen enemmän lomailuasenteella, mutta nyt vähän ärsyttää, että en oo oikeestaan oppinut tai saavuttanut kuukausienkaan jälkeen yhtään mitään näinniinku akateemisella tasolla. Saa nähdä saako näistä täältä kasaan raavituista pisteistä edes mitään hyväksluettua kotona. Nyt on sitten kesän aikana vaan pakerrettava kaikki pienetkin rästit kasaan syksyä varten,  koska jos KELAlta tulee vielä tähän kaiken päälle jotain sanomista, niin mun pää saattaa räjähtää! Toisaalta eipä tässä räjähtely auta, sakko tulee sit ku tulee, opintopisteitä ei tuu jos ei tuu. Oon kuitenki asunu Prahassa tän kevään, haha. Nyt ois sit kuitenki enää yks essee tänne suuntaan kirjoiteltavana, jonka jälkeen pitää alkaa stressaamaan noita rästihommia kotopuoleen. Myös erasmusrahat ja opintolainat on huvennu kivasti, ihan jees että kotona odottaa kesätyöt...

Armahin ystäväni Emilia käväs täällä torstaista tiistaihin, tuli kyllä taas mentyä ja tehtyä ja nähtyä ja juotua. Aika paljon oltiin ulkona turisteilemassa, koska säät suosi. Käytiin perusnähtävyyksien lisäks eläintarhassa, shoppailemassa sekä olutfestareilla x2. Odotin ehkä olutfestareilta jotain vähän enemmän, mutta siellä oli kyllä paikalla ilmeisesti yli 70 pientä panimoa ja olutta sai pöytiin litran tuopeissa perinneasuisilta tarjoilijoilta. Kuitenkin ehkä semmonen festarimainen tunnelma ja kilistely jäi vähän puuttumaan. Ehkä mulla on päässä joku liian vahva kuva semmosesta oktoberfestmäisestä menosta. Mutta tapahtuman sisäänpääsy oli ilmainen, olut oli hyvää (sekä halpaa) ja tarjoilijat mukavia.  Ja hyvä seurahan sen tunnelman varmaan loi kuitenkin itselle! Eläintarha sen sijaan oli isompi ja siistimpi mitä olin aatellu, tosin aina vähän pistää mietityttämään, että kuinka onnellisia ne eläimet oikeesti on. Emilian vierailu tähän kohtaan oli siinä mielessä hyvä, että kotiinpaluuseen on enää alle kuukausi, niin ikävä ei pääse enää niin kovasti yllättämään. Toisaalta myös Emilian lähdön jälkeen oli vähän apea olo, koska koti on niin lähellä, mut vielä niin kaukana. Onneks aika on tähänkin mennessä mennyt ihan naurettavan nopeesti ja Emilia toi mulle kaikenlisäks pinon vanhoja ja uusia hauskahkoja otoksia kotopuolen meiningistä  ja ystävistä ikävää helpottamaan!

Myös viimeinen reissu on luvassa 6.6.-13.6., varattiin eilen Sannan ja Vilkun kanssa lennot Kroatian Splitiin ja takas. Pääsee siis myös vähän rantalomailemaan ja balkantunnelmiin vielä ennen kotiinpaluuta!

Nyt saatan mennä helteiseen ulkoilmaan torkkumaan ärsytyksen pois ja illalla vielä katsoman vähän tsekkiläistä elokuvaa yliopistolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti