lauantai 14. huhtikuuta 2012

Miltä meno maistuu

Oikein pussikeiton tuoksuista lauantaipäivää kaikille! On muuten hyvä pussikeitto nyt, kermainen kanakeitto. Tosin kanaa en oo juurikaan kupissa nähnyt. Vaikka yleisesti ottaen noudatan kasvispainotteista ruokavaliota, niin täällä oon syönyt kanaa ihan vaihtelun vuoks. Kalaahan söisin paljon, mutta se on valitettavasti kallista täällä, varsinkin ihanainen lohi. Eilen tosin söin halvalla annoksen lohiravioleja, nam. Myös oli ehkä vähän turhaa peloittelua, kun ihmiset puhu että kasvissyöjän elämä Tsekeissä on hankalaa. Ei nimittäin ainakaan Prahassa ole mitään ongelmaa, kasvisraflaa ja aasialaista löytyy niin että napa paukkuu. Parhaita paikkoja on kasvisbuffat, jossa keräät tarjottimelle ateriaa ja maksat annoksen painon mukaan! Kyseisiä paikkoja löytyy keskustan alueelta vähän joka suunnasta. Myös ihan meidän gheton lähikaupasta löytyy erinäisiä soijasuikeroita ja tofua, mutta tuoreet vihannekset eivät edelleenkään oo parhaimmasta päästä.
Viime viikonlopun Budapestin reissun jälkeen voin kuitenkin sanoa, että kasvissyöjällä olis paljon tukalammat paikat Unkarissa!

Budapestistä en jaksa sen kummempaa matkakertomusta rustata, jokainen menkööt itse, mutta voin antaa pientä osviittaa, mitä kannattaa tehdä jos on vaan 3-4 päivää aikaa. Me oltiin aika reippaita, kävelyä kertyi joka päivä useita kilometrejä. Kävely onkin paras tapa nähdä mikä tahansa kaupunki, ainoa miinus Budapestissä on runsas autojen ja isojen autoväylien määrä. Turistiasioista tehtiin seuraavat:
- kipuaminen Liberty Statuelle, Gellertin kukkulalle. Patsas näkyy melkein kaikkialle kaupunkiin, helppo löytää!
- kipuaminen Budapestin linnalle, ja siellä visiitti kansallismuseossa
- visiitti Museum Of Fine Artsiin
- visiitti Margaretin saarelle
Muutoin lähinnä vaellettiin päämäärättömästi, käytiin muutamissa putiikeissa ja syötiin. Yhtenä iltana tuli nautittua enemmänkin alkoholia, mutta Budapestin klubitarjonta ei oikein auennut meille tällä reissulla. Tykkäsin Budapestin yleisestä tunnelmasta ja ihmisistä enemmän, kuin Prahan. Hyvä mesta, suosittelen. Hintataso oli Prahan kanssa aika samoissa. Hostelli oli "kalliimpi" (9-10e/yö), koska varattiin se niin myöhään. Pääsiäisen aikaan meinaan kaikissa Euroopan kaupungeissa tuntuu olevan täyttä.
Reissun jälkeen sairastuin pariksi päiväksi kummalliseen tautiin. Ei ollut mitään muuta oireita, kuin kuume, joka nousi joka ilta. Matkakumppanit ottivat tuliaisiksi jonkinlaisen mahapöpön, ehkäpä samainen pöpönen yritti vallata mua, mutta epäonnistui!

Nyt oon kuitenkin vahvasti elävien kirjoissa jälleen ja elämä rullailee kivasti. Ainoa ikävä asia on, että armahin veljeni ja naisensa joutuivat (ainakin tältä erää) perumaan reissunsa tänne. Itkuhan siinä tuli, tietty.
Muutoin tässä on pari päivää mennyt kyllä niin mukavan lunkisti. Oon ostanut parit kengät, syönyt ulkona, käynyt baarissa ja eilen käytiin Prahan oopperassa! Ooppera oli oikein hyvä, Verdin Il Trovatore eli Trubaduuri. Aluksi tosin otti pattiin, kun vieressä istui äiti ja kolme teini-ikäistä lasta, joiden suurin kiinnostus ei selvästikään ollut kyseinen oopperaesitys. Tässä kohtaa jälleen kiitin kovasti omia vanhempiani, että ovat onnistuneet takomaan jonkinlaisia käytöstapoja meikäläisen kalloon. Muttajoo, häiriöistä huolimatta nautin oopperasta kovin, ja voisin tässä kevään aikana mennä vielä muutamaankin kertaan. Hintaa kun halvimmille lipuille kertyy huimat 200kr, eli kahdeksisen euroa.

Tänään ohjelmassa on kuninkaallinen puutarha ja muuta pientä tepastelua, sekä ravintolaruokailua. Sehän passaa.

Yksi aihe josta vielä haluisin ihan vähän avautua, on musiikki. Tai no eräs musiikkilaji, nimittäin dubstep. Jostain syystä mua ympäröi täällä dubstep-fanit ja kyseistä kuraa kuulee ihan joka helvetin baarissa, dubstep-teemailloista puhumattakaan. En vaan ymmärrä. En löydä minkäänlaista viehätystä moisesta rytinästä, lähinnä tekee pahaa. Ja ihmiset viel oikeesti tanssii ja bailaa dubstepin tahtiin koko illan...? Itsehän tykkään monenlaisesta konemusiikista, mutta tämä ei vaan toimi. Enkä oo kyllä millään tavalla peitellyt yleistä inhotustani kyseistä "musiikkia" kohtaan. Huh, kylläpä helpotti. On mulla täällä myös onneks sielunsisaruksia tähän aiheeseen liittyen!

Nyt ulos maailmaan, mitäänhän ei ihminen nää jos ei itse asialle tee jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti