tiistai 15. toukokuuta 2012

Kaikenlaista huhhuh

Pahoitteluni valtaisasta kirjoitustauosta, mukamas ollut kaikkea. Mistähän aloittaisin. Hmm. Koitan edetä kronologisesti.

Pitkä viikonloppu Bratislavassa tuli vietettyä 26.-29.4. Tykkäsin kaupungista kovasti, hieno sekoitus restauroituja vanhoja pytinkejä, purkukunnossa olevia vanhoja pytinkejä,  neuvostolaatikoita ja modernia joenrantaa. Koska säät oli tooosi helteiset, tuli aika vietettyä lähinnä kävellen ja puistopikniköiden. Hostelli oli ihan keskustan kupeessa ja erittäin suositeltava, vaikka vikana yönä olivatkin kämmänneet ja tehneet tuplabuukkauksia. Pakollisista turistikohteista käytiin linnalla ja ufotornissa (näköalatorni erään sillan kupeessa). Ruoat ja juomat oli pääasiallisesti hyviä ja hintataso Prahan paikkeilla. Oli muuten ihanaa käyttää euroja kun ymmärs eikä tarvinnu miettiä joka kerta kun pelas rahan kanssa! Otin valokuvia tositosi paljon, joten kuvapäivitys jääpi nyt ehkä tekemättä. Oli todella vaikeeta valita facebookkiinki vaan muutama kiva otos näytille.

Bratislavan jälkeen olikin vuorossa vappu, joka vietettiin aattona beergardenissa ja vappupäivänä suomalaisen Inkan organiseeraamalla piknikillä! Säät suosi vappuakin, veikkaan että vappupäivänä päästiin yli 30 asteeseen!   Piknikillä tarjolla oli vaikka mitä namia, mutta tärkeimpänä tietysti suomalaiset "herkut", jallu ja salmari. Vappupiknik tais muutenkin olla pääasiallisesti suomalaisten juhlapäivä, oltiin ekat ja vikat paikan päällä, ja luultavasti myös humalaisimmat....

Vapun jälkeen kerkesin viettää pari päivää arkea muun muassa totaalisesti epäonnistuneen kielikokeen merkeissä, mutta eipä tuo paljon haitannut kun torstaina 3.5. äiti ja isi saapui Prahaan! Ihanaa! Tehtiin yhdessä vaikka ja mitä, luultavasti enemmän asioita kuin mitä oon tehnyt koko täälläoloaikanani. Syötiin ja juotiin hyvin, käytiin kaupoilla ja näyttelyissä sekä ajeltiin päiväretkelle Karlovy Varyn kylpyläkaupunkiin! Vietin nuo melkein 6 päivää vanhempien vuokraamalla apartmentilla, joka sijaitsi Florencin aseman vieressä, ihan kävelymatkan päässä keskustasta. Olihan toi keskustassa asuminen aika luksusta, mut toisaalta tiistaina oli myös ihan kiva palata tänne "kotiin", vaikka vähän meinaskin tulla pala kurkkuun kun erottiin porukoiden kanssa tiistai-iltapäivällä. Yllättävän hyvin sain kuitenki koottua itseni, ja nyt on oikeastaan ihan mukava olo, koska on vielä aikaa täällä jäljellä, mut on myös enää reilu kuukausi siihen että pääsee kotiin. Kuukausi ja nelisen päivää jos tarkkoja ollaan.

Nyt onkin sitten ollut käynnissä opiskelun loppurutistukset jo pikkuhiljaa. Nolosti unohdin viime viikolla hyvien säiden takia yhden luennon ja yhden teatterireissun, mutta tsekin kielikurssin pääsin sentään uusintakierroksella kirkkaasti läpi! Nyt jäljellä on enää kaksi loppuesseetä, toinen elokuvakurssille ja toinen teatterikurssille. Luentoja on jäljellä pari, joista yhdellä pitää tehdä jonkinnäköinen "koe".  Vähän harmittaa, kun sain elokuvakurssin presentaatiosta D:n (huonoin jolla pääsee läpi), mut koitanpa nyt panostaa esseeseen pikkusen enemmän...Jännästi kaikki oikeat kouluhommat kertyny tähän parille viikolle, en oo koko keväänä stressanu mitään tän pään asioita juurikaan ja nyt sit pamahti. Vaikka täällä suunnalla varsinainen opiskelu loppuukin pikkuhiljaa, niin pitänee vähän käyttää sen jälkeen vapaata aikaa myös Suomen suunnalle tehtäviin hommiin. Esimerkiks vaihdon väliraporttiin, josta mulla ei ollut mitään hajua.

Suomen päässä onneks ainakin kesän työasiat on selvillä, sain heinäkuuksi eräältä mansikkatilalta myyntihommia Kausalaan! Passaa oikein hyvin, palkka on keskiverto, mut sanoin että voin tehdä (Ilosaariviikonloppua lukuunottamatta) niin paljon töitä kun on vaan tarjolla ja mahdollista tehdä! Kesäopiskelua mietin, kun en oo noista täällä kertyvistä pisteistä varma, mut jonkin verran on vielä rästihommia viime vuodeltakin...Pitänee tässä lähipäivinä joku ilta vähän tarkistaa opintokorttia ja tehdä päätöksiä. Pitäis vissiin tehdä vähän jatkosuunnitelmia opiskeluille ja elämälle muutenki, vähän kun on epävarma olo, että tuleeko musta kuitenkaan kulttuurituottajaa...

Nyt taidan palata lukemisen ja esseen pariin! Emilia tulee onneks tänne torstaina, niin tiedän että esseen on oltava valmis ja huoneen siivottuna ennen sitä! Luvassa on viikonlopuksi ainakin (toivottavasti) lätkäpelejä ja piknikkiä.

Pahoittelen, että kuvat jäi taas puuttumaan. Niit on niin paljon enkä osaa valita oikein vaan muutamaa koskaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti